Prema očekivanju, novi filmovi u američkim kino dvoranama nisu uspjeli bitnije poremetiti prošlotjedne pobjednika. Tako je u produženom kino vikendu, film "Sumrak Saga: Mladi mjesec" i dalje ostao na vrhu box officea sa novozarađenih 42,5 milijuna dolara. No uz ogroman pad zarade od preko 70% (podsjećamo, film je u premijernom vikendu zaradio preko 140 milijuna). Ukupna zarada trenutno iznosi izvrsnih 230 milijuna, a kako bi održali hype oko filma, producenti su objavili film za treći nastavak sage "Eclipse", koji u kina stiže 30. lipnja 2010.

Svoju drugu poziciju na listi zadržala je sportska komična biografska drama "Blind Side" sa Sandrom Bullock. Uz jako dobre kritike ovaj je film čak povećao zaradu u odnosu na prvi vikend i to za odličnih 18%. Sa novozarađenih 40,1 milijuna, ukupna se zarada popela na 100 milijuna dolara.

Na trećem mjestu je katastrofični "2012" Rolanda Emmericha sa, u tri tjedna, ukupno zarađenih 139 milijuna (novih 18 milijuna), dok je najbolji novi film tek na 4. mjestu po zaradi.

Radi se o komediji "Old Dogs" sa John Travoltom i Robinom Williamsom ukojem glume ostarjele prijatelje u čiji život ulaze dvije 7-godišnje blizanke o kojima moraju voditi brigu. Film je u dane vikenda zaradio 17 milijuna, ukupno 24 milijuna.

Prvih 5 zaključuje Disneyeva "Božićna priča" sa 12 milijuna dolara zarade (ukupno 80 milijuna).

U petak 4. prosinca u američa kina (u širu distribuciju) kreću dva nova naslova, krimi-triler "Armored" o skupini zaštitara koja pljačka oklopno vozilo svoje tvrtke, te ratna drama "Brothers".