Nakon više od 10 godina pauze (što je s obzirom na fantastični uspjeh „Titanika" i zaslužio), svojim novim filmom na velika se platna vraća majstor sf spektakla, redatelj James Cameron. Naravno, u svom omiljenom žanru.

Nakon Terminatora, Aliensa i Bezdana, Cameron se vraća filmom „Avatar". Radnja filma i sve ostale informacije dugo su čuvane kao vrhunska tajna, a tek su nedavno počele u javnost stizati vijesti, fotografije i traileri.

Cameron nas u novom filmu vodi u udaljenu galaksiju, na planet Pandoru, koja je bogata rijetkim i skupim mineralom. Ljudi naravno po svom dobrom običaju ne biraju sredstva do cilja, no kako na Pandori postoji razvijena izvanzemaljska civilizacija, dolazi do neizbježnog sukoba. Koji će u prvi plan izbaciti jednog čovjeka, junaka koji će stati na čelo izvanzemaljaca kako bi vodio bitku za njihov spas.

Cameron je tijekom stvaranja filma koristio potpuno novu revolucionarnu tehnologiju kompjuterske animacije koju je sam izmislio, a koja okoliš i likove pretvara u fotorealistične 3D prizore. Upravo na 3d tehnologiju Cameron najviše i igra, jer spada među filmaše koji u toj tehnologiji vide budućnost.

Film u američke kino dvorane stiže 18. prosinca (u Hrvatske vjerojatno dan ranije, 17. prosinca). Strpljenja ;)