Najnoviji filmski uradak Quentina Tarantina "Nemilosrdni gadovi", premijerno prikazan na filmskom festivalu u Cannesu, nije fikcija!

Chaim Miller dao je intervju za AFP i rekao kako je Tarantino uporište za priču dobio iz stvarnih događaja - Operaciji Nakam ("Osveta") koja je provedena potkraj Drugoga svjetskog rata.

"Bili smo pripadnici Židovske brigade britanske vojske stacionirane u Tarvisiju, na talijanskoj granici s Austrijom. Jugoslavenski partizani dali su nam popise nacističkih zločinaca i mi smo ih u skupinama po troje tajno progonili", izjavio je taj 88-godišnji sudionik te operacije.

Odveli bismo ih u šumu na talijanskoj strani, ispitali i objasnili im da moraju ispaštati zbog zločina. Zauvijek su ostali u toj šumi", objasnio je Miller.

Tarantinov film govori o židovskim komandosima koji su progonili nacističke vojnike na njihovu terenu. Proteklog vikenda ovaj je film bio najgledaniji u američkim kinima, sa zarađenih 37,6 milijuna dolara, a glavnu ulogu tumači Brad Pitt. Od 3. rujna film možete pogledati i u domaćim kinima.