G.I. JOE: KOBRIN UZLET (G.I. JOE: Rise of Cobra) - akcijski triler
REDATELJ: Stephen Sommers (Mumija, Van Helsing)
ULOGE: Channing Tatum, Dennis Quaid, Sienna Miller


Redatelj Stephen Sommers donosi visokooktansku akcijsku pustolovinu „G.I. Joe: Kobrin uzlet", koja oživljava legendarnu igračku, „lutku za dečke", koja je bila strašno popularna 70ih godina prošlog stoljeća. Oživjevši je i bacivši je u blisku budućnost, Sommers je stvorio moćnu akcijsku pustolovinu, priču o junaštvu i terorizmu, o borbi između dobra i najgoreg zla.

Od planina u središnjoj Aziji, pustinja u Egiptu i bučnih ulica Pariza do ledenih kapa na Sjevernome polu, elitna postrojba operativaca, poznata pod nazivom G.I. JOE, putuje iz pustolovine u pustolovinu i koristi se najnovijom špijunskom tehnologijom i vojnom opremom u borbi protiv trgovca oružjem i tajanstvene organizacije koja prijeti cijelom svijetu.

Specijalci iz G.I. Joe tima moraju zaustavili dvoličnog krijumčara oružjem Destroa i rastuću prijetnju tajne organizacije Cobra, koja svijet namjerava pretvoriti u kaos. Priča nas upoznaje sa dvoje prijatelja, Duke-om i Ripcord-om koji su novi članovi proslavljene jedinici. Prije akcije, morat će ipak izaći na kraj s najnovijom tehnologijom s kakvom se prije nisu susreli, a onda im slijedi sukom sa dvostruko jačim neprijateljem...