NEBESA (UP) - animirana pustolovina
REDATELJ: Peter Docter
Sinkronizirano na hrvatski
16:00, 17:45, 19:20

Walt Disney i Pixar predstavljaju novo crtano remek-djelo koje kaže da za ostvarenje snova nikad nije prekasno, te gledatelje vede u daleka nebeska prostranstva na jednu od najzabavnijih pustolovina svih vremena.

„Nebesa" prati priču o 78. godišnjem prodavaču balona Carlu Fredricksenu.
Umirovljeni prodavač balona prisiljen je napustiti kuću koju je izgradio zajedno sa svojom pokojnom ženom Ellie, no, umjesto da pristane otići u starački dom, odlučuje ispuniti svoj životni san. Kreće u akciju i za krov svoje kuće vezuje na tisuće balona, te je na taj način podiže u zrak i kreće prema Južnoj Americi, odlučan ispuniti obećanje koje je prije mnogo godina dao svojoj ženi.

No prekasno otkriva da nije sam, odnosno da se na put ukrcala i njegova najveća noćna mora: pretjerano optimističan osmogodišnji izviđač imenom Russell. Dvojac mora preživjeti ekstremne vremenske uvijete, opasan teren i neobične stanovnike izgubljenog svijeta. Ali naravno i jedan drugoga. A njihovo putovanje, osim egzotično i iznenađujuće, prepuno je i emocija...


„Nebesa" su deseti film koji je izrodila suradnja Disneya i Pixara, koja je do sada proizvela niz iznimno uspješnih filmova, među kojima su „WALL•E", „Juhu-hu", „Auti", „Izbavitelji", „Potraga za Nemom", „Čudovišta iz ormara", „Priča o igračkama 2", „Život buba" i „Priča o igračkama". Pixar sada ima devet od 25 najuspješnijih animiranih filmova ikada, a „WALL•E", „Juhu-hu", „Izbavitelji" i „Potraga za Nemom" su osvojili i nagrade Oscar® za najbolji animirani film.