HARRY POTTER I PRINC MIJEŠANE KRVI (Harry Potter and Half-Blood Prince) - pustolovina
Redatelj: David Yates (Rank, Harry Potter & the Order of Phoenix)
Uloge: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint ...

 

Warner Bros. predstavlja šesti nastavak filmske franšize o Harryju Potteru, koja se temelji na popularnim romanima spisateljice J.K. Rowling. A David Yates, koji je režirao blockbuster Harry Potter i red feniksa iz 2007. godine, vraća se kao redatelj novog nastavka.

Ohrabreni povratkom lorda Voldemorta, Smrtonoše haraju i u bezjačkom i u čarobnjačkom svijetu, a Hogwarts više nije sigurno utočište kakvo je nekoć bilo. Harry sumnja kako nove opasnosti vrebaju unutar dvorca, a Dumbledore je odlučan u tome da ga pripremi za konačnu bitku, za koju zna da će se ubrzo odigrati. I potrebna mu je Harryjeva pomoć kako bi otkrio način na koji će poraziti Voldemorta - a radi se o ključnim informacijama koje zna samo bivši profesor čarobnih napitaka u Hogwartsu, Horace Slughorn. S time na umu, Dumbledore se koristi manipulacijama kako bi svog kolegu nagovorio da se vrati na svoje staro mjesto i obećava mu više novca, veći ured... i priliku da podučava slavnoga Harryja Pottera.

U međuvremenu, učenike napada jedan potpuno drukčiji protivnik - tinejdžerski hormoni. Harryjevo dugogodišnje prijateljstvo s Ginny Weasley prerasta u nešto dublje, ali prepreka između njih dvoje je Ginnyin dečko Dean Thomas, i naravno njezin stariji brat Ron. Ali on ima i vlastitih ljubavnih briga. Lavender Brown ga obasipa komplimentima, a Hermione umire od ljubomore, iako je odlučna u tome da mu neće pokazati svoje osjećaje. Međutim, kutija čarobne čokolade završava u krivim rukama i stvari kreću u potpuno novom smjeru.

I dok ljubav cvjeta, jedan učenik ostaje suzdržan zbog puno važnijih stvari koje ima na umu. Draco Malfoy je odlučan u tome da iza sebe ostavi trag, iako će to biti vrlo mračan trag. Ljubav je u zraku, ali tragedija je na pomolu i Hogwarts možda nikad više neće biti isti.