TRANSFORMERS: OSVETA PORAŽENIH (Transformers: Revenge of the Fallen)- sf akcija
Redatelj: Michael Bay (Pear Harbor, Armageddon, The Island)
Uloge: Shia LaBeouf, Megan Fox, John Turturro...


Prošle su dvije godine otkad je mladi Sam Witwicky ( Shia LaBeouf ) spasio svemir od odlučujuće bitke između zaraćenih rasa robotskih vanzemaljaca. Usprkos velikom junaštvu, Sam je još uvijek prosječni tinejdžer kojeg svaki dan muči činjenica da će uskoro otići na koledž, ostaviti svoju djevojku Mikaele ( Megan Fox ) i rastati se od svojih roditelja. Dao je sve od sebe da zaboravi na sukob i vrati se svojoj dnevnoj rutini, ali bitka između Autobota i Decepticona uspjela je potaknuti mnoge promjene, iako se radilo o vrhunski čuvanoj tajni.

Sektor 7 je raspušten, a iz službe je kratkim postupkom otpušten njegov najvjerniji vojnik, agent Simmons ( John Turturro ). Stvorena je nova agencija pod nazivom NEST, koja želi surađivati s Autobotima kako bi se izbjegao još jedan smrtonosni sukob s Decepticonima. Nažalost, savjetnik za nacionalnu sigurnost Theodore Galloway ( John Benjamin Hickey ) nije u stanju predvidjeti opasnosti koje vrebaju. Budući da je njegov cilj kontrolirati svaku obrambenu organizaciju, steći moć i riješiti se neozbiljnih vladinih ureda, Galloway odlučuje ugasiti agenciju NEST jer vjeruje da je svaka prijetnja ratom već odavno prošla.

A Sam se unatoč svojim planovima, uskoro ponovno nalazi usred rata između Autobota i Decepticona, u kojem će se ovaj put odlučiti o sudbini svemira. Sam nije svjestan činjenice da upravo on drži ključeve ishoda borbe između dobra i zla.