Proročanstvo (Knowing) - nadnaravni triler
REDATELJ: Alex Proyas
ULOGE: Nicholas Cage, Chandler Canterbury, Rose Byme


Oskarovac Nicolas Cage filmu Proročanstva, uzbudljivom sf akcijskom trileru o profesoru koji slučajno nailazi na zastrašujuća predviđanja o budućnosti te daje sve od sebe kako bi spriječio njihovo ostvarenje.

Godine 1958., kao dio ceremonije otvaranja nove osnovne škole, grupa učenika dobiva na zadatak napraviti crteže o tome kako oni vide budućnost. Njihovi crteži zapečatit će se u vremensku kapsulu i spremiti na period od 50 godina. Međutim, jedna tajanstvena djevojčica popunjava svoj papir redovima naizgled nasumičnih brojeva za koje tvrdi da joj šapuću nevidljivi ljudi.

Pola stoljeća kasnije, nova generacija učenika proučava sadržaj kapsule, a šifrirana poruka tajanstvene djevojčice završava u rukama mladog Caleba. Međutim, Calebov otac, profesor astrofizike John Koestler (Nicolas Cage), dolazi do zapanjujućeg otkrića: šifrirana poruka sa savršenom preciznošću predviđa datume, broj žrtava i koordinate svake velike katastrofe u zadnjih 50 godina. Kako otkriva sve više tajni dokumenta, John otkriva da on predviđa još tri katastrofe - a posljednja nagovještava razaranja na globalnoj razini.

Pokušaji Johna da upozori vlasti na nadolazeće katastrofe završavaju u slijepoj ulici, a njegovi se strahovi pojačavaju kada shvati da je Caleb na neki način povezan s misterijem. Uz pomoć Diane i Abby, kćerke i unuke autorice tajanstvene poruke, započinje uzbudljivu utrku s vremenom kako bi spriječio konačnu katastrofu...