Američki rockeri Foo Fighters uvijek su imali originalan i zanimljiv pristup svojoj glazbi i cijeloj karijeri.

Već godinama slove kao jedan od omiljenih bendova na sceni i došlo je vrijeme da svoje 'poslovanje' i promociju albuma podignu (ili spuste) na sebi svojstvenu razinu.

Album "Wasting Light" izašao je prije nekoliko dana, a nakon izbacivanja spota za stvar "White Limo", prvog službenog singla "Rope" i cijelog albuma na njihovim društvenim stranicama, došlo je vrijeme i da krenu na turneju. No, iako jesu najavili gostovanje na bombastičnim festivalima i stadionima, krenuli su s nečim potpuno drugačijim.

Odlučili su odsvirati 8 koncerata u 8 gradova i to u običnim garažama svojih fanova!

U suradnji s tvrtkom Blackberry organizirali su natječaj gdje su se ljudi javljali, aplicirali za dolazak Foo Fightersa k njima doma, te dobili šansu da pozovi svojih 50 prijatelja na nešto što se definitivno ne može nazvati tipičnim Foo Fighters koncertom.

Jedini kriterij je bio da žive negdje u okolici najavljenih gradova (New York, Washington DC, Toronto, Chicago, Minneapolis, Denver, Dallas i Seattle), te da u natječaju pošalju 25 riječi koje opisuju zašto baš oni zaslužuju koncert Foo Fightersa u svojoj garaži.