Porinovska groznica službeno i nezaustavljivo je počela 29. ožujka, kad su, s početkom u 11 sati, u dvorani 4 Movieplexa u zagrebačkom Centru Kaptol javno pročitane Nominacije za Porin 2011. 


Najveći broj nominacija, 11, osvojili su Jinx - 10 za svježi "Diksilend" i jednu za najbolje reizdanje - "Sextaszy". 10 nominacija osvojio je Gibonni s albumom "Toleranca". Visok broj nominacija prikupio je i TBF - 7 sa svojim koncertnim albumom "Perpetuum fritule" i 3 zahvaljujući suradnji s Leom Deklevom na hit singlu "Dogodila se ljubav..."

Dok o svim ostalim Porinima odlučuje struka, Hit godine svojim glasovanjem bira publika. A u ovoj kategoriji uz Jelenu Rozgu, Leu Deklevu i TBF, Klapu Sv. Florijan, Kinoklub i Gibonija nominirani su i naši Sexymotherfuckesi sa pjesmom ''Ajme meni nije mi dobro''.

Darko Bakić, izvršni direktor Porina, ističe: "Iza nas je diskografski izuzetno kvalitetna godina. U 2010. objavljeni su sjajni albumi već dobro poznatih autora i izvođača, ali sretni smo što je i `berba` albuma koje su objavili novi izvođači bogata i raznovrsna".