Zbog nemogućnosti održavanja tradicionalnog Božićnog koncerta GRADU ZA DAR, KUD Zadarski tanac ove godine našemu gradu daruje izložbu. 

Izložba je rezultat višegodišnjeg projekta Zaboravljena baština u sklopu kojeg je rekonstruirano šest nošnji iz Zadra. Riječ je o revitalizaciji zadarske baštine, šest autohtonih zadarskih pučkih narodnih nošnji koje su godinama postojale samo kao akvareli dok im konačno članovi KUD-a Zadarski tanac nisu udahnuli život.

Na otvorenju će biti predstavljena tri para muško-ženskih zadarskih pučkih narodnih nošnji, izrađenih prema akvarelima Nikole Arsenovića koji je zabilježio nošnje sa zadarskog područja sredinom 19. stoljeća. Nošnje su nastale pod stručnim vodstvom dr. sc. Jasenke Lulić Štorić, više kustosice i voditeljice Etnološkog odjela Narodnog muzeja u Zadru, a djelo su članice KUD-a, Zdenke Mrčela i krojačica krojačkoga salona Lukrecija, Gordane Zubčić i Nade Bubnjar. Uz nošnje na otvorenju izložbe bit će predstavljena i knjiga, Zaboravljena baština - rekonstrukcija zadarskih pučkih narodnih nošnji autorice Jadranke Dunatov, prva knjiga u nakladi KUD-a Zadarski tanac.

Izložba će biti otvorena za javnost od 6. do 13. prosinca 2021., a organizira je KUD Zadarski tanac u suradnji s Etnološkim odjelom Narodnog muzeja Zadar.