Povodom obilježavanja Dana grada Zadra, ovog utorka, 30. studenog od 20.30 sati u Koncertnoj dvorani Kneževe palače održat će se poseban fotografsko-filmski susret. Tema večeri je fotografski opus Ante i Zvonimira Brkana, ključnih predstavnika tzv. zadarskog fotografskog kruga, umjetnicima koji su na osebujan način ovjekovječili esenciju grada.

Proslavu započinjemo projekcijom dokumentarnog filma "Ulični događaj braće Brkan", a potom kroz moderirani razgovor s gostima, autorom filma, redateljem i sveučilišnim profesorom, Vladom Zrnićem te kustosicom zbirke Brkanovih fotografija i voditeljicom Galerije umjetnina, Nevenom Štokić, ulazimo dublje u opus, tematiku i značaj umjetničkog rada braće Brkan.

Za razliku od Cinestar kina, oni koji žele u Kino Zonu moraju imati COVID potvrdu jer dolaze u prostor Grada Zadra. Jedina olakšavajuća je što prema propisima Stožera civilne zaštite Grada Zadra važi i dokaz  o prvoj dozi cijepljenja uz sva ostala papirnata jamstva o tome da se neće unijeti koronavirus.