U petak 5. studenog u Kneževoj palači u 19 sati otvorit će se izložba profesora Škole primijenjene umjetnosti i dizajna "Iz profesorskih ateljea", na kojoj izlažu Ana Debelić Surać, Boris Lukić, Zita Rončević Švaljek, Mirko Marušić, Mijat Radas, Josip Švaljek, Mirna Oštarić Kerr, Bojana Vukojević, Inga Budimir, Marija Tomić, Lidia Biočić, Marijana Vukić Perović, Tania Jurlina, Marko Perić I Tomislav Grzunov.

Nastavnici predaju stručne predmete u odjelima slikarskog, grafičkog, aranžersko - scenografskog, fotografskog dizajna, dizajna odjeće te dizajna tekstila, sve iz područja likovne umjetnosti i dizajna.

Kako su različite njihove profesionalne djelatnosti, tako i sama izložba nudi raznolike doživljaje utjelovljene kroz tradicionalne umjetničke slike, fotografije, ilustracije kao i primjere dizajna, nakita te radove konceptualnog karaktera.
Izložena djela predstavljaju većinom recentna djela nastala u njihovim radionicama paralelno uz nastavu kao produkt stalnog stvaralačkog impulsa za vlastitim umjetničkim radom i napredovanjem.

Koncept i postav izložbe potpisuju Josip Švaljek i Lidia Biočić, urednice kataloga su Inga Budimir i Lidia Biočić, a oblikovanje teksta Bojana Vukojević i Inga Budimir. Predgovor za katalog je pripremila Koraljka Alavanja. Grafičko oblikovanje kataloga je napravio Boris Lukić, a fotografije Marko Perić.

-Izložba je svakako važan događaj kako za profesore tako i za učenike ŠPUD-a koji u svojim profesorima vide poticaj i uzore za kreativno stvaralaštvo. Ova skupna izložba pokazuje jedan dio bitne likovne scene Zadra koja osim što stvara prenosi i dalje svoje iskustvo i znanje mladima. Stoga je izložba Iz profesorskih ateljea događaj za svaku pohvalu cjelokupne javnosti, kaže ravnateljica škole Marjana Bakmaz.

Izložba će biti otvorena do 27. 11. 2021.