U petak, 16. listopada od 12 do 13 sati putem platforma ZOOM predstavlja se knjiga Znati(želja) autorica Anite Peti-Stantić i Vedrane Stantić. 

Na predstavljanju sudjeluju autorica dr. sc. Anita Peti-Stantić i urednica knjige prof. dr. sc. Nives Tomašević. Program se održava u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2021.

Susret kojeg organiziraju Gradska knjižnica Zadar i Naklada Ljevak će se održati virtualno, a prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail: [email protected]

Knjiga Znati(želja): Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah? originalno je znanstveno djelo u kojem autorice na jedinstven način i osebujnim metodološkim pristupom teorijski analiziraju popularnoznanstvene tekstove i prikazuju njihovu moguću ulogu ne samo u obrazovnom kontekstu, već i u cjelokupnom odrastanju mladih generacija - u razvoju njihovih interesa, kritičkog rasuđivanja, moralnih vrijednosti te odnosa prema istini, svijetu koji ih okružuje i sebi samima. Središnje pitanje kojim se ovo djelo bavi - zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvenu literaturu - od velike je znanstvene i stručne važnosti. (prof. dr. sc. Ivanka Stričević)