Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine organizira jubilarni 15. Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

S porukom "Upoznajmo i spoznajmo zvučnu knjigu", Tjedan cjeloživotnog učenja održat će se u Znanstvenoj knjižnici Zadar od 27. rujna do 3. listopada (16 - 19 h).

- Ulažemo posebne napore kako bi knjižnične usluge približila osobama s invaliditetom. Od 2010. godine u Knjižnici djeluje Čitaonica prilagođena osobama s invaliditetom. Povodom 15. Tjedna cjeloživotnog učenja Knjižnica organizira edukaciju kojom će biti prezentiran put nastanka zvučne knjige, a sudionici će moći, u studiju za izradu zvučne knjige, poslušati zvučnu knjigu iz fonda Knjižnice po vlastitom odabiru. Zainteresirani sudionici dobit će i pristupne podatke za korištenje zvučnih knjiga i iz vlastitog doma, najavili su iz Znanstvene knjižnice Zadar.

Ovaj program namijenjen je kako slijepim i slabovidnim osobama i osobama s disleksijom i disgrafijom kao i svim stručnjacima koji su uključeni u probleme osoba koji ne mogu čitati standardnu tiskanu građu (logopedi, nastavnici, pomoćnici u nastavi) ali i roditeljima čija djeca imaju navedene poteškoće.

Sudionici ovog programa će imati priliku upoznati se s fondom zvučnih knjiga ZKZD, ali i predložiti izradu novih sukladno svojim potrebama.

Svrha je ovog programa približiti sadržaj tiskanih publikacija osobama koje ne mogu čitati standardni crni tisak te kvalitetna komunikacija, socijalna integracija i senzibilizacija javnosti za osobe s posebnim potrebama u kontekstu cjeloživotnog učenja.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19, organizatori mole da se predbilježite za edukaciju osobno na Odjel rada s korisnicima Znanstvene knjižnice Zadar, na broj telefona 023/ 214-892 ili na e-mail [email protected]