Zadar organ festival prometnu se u pravi  glazbeni festival kojeg je osmislila, organizira i uspjeno vodi  glazbenica s dvije diplome, orguljašica i muzikologinja  Tea Kulaš. Ona je i sinoć, na  četvrtom koncertu u programu trećeg izdanja festivala, dvojezično predstavila taj jedinstveni festival koji se veže uz orgulje s originalnim programom kojeg  ponajviše prate strani gosti i neka nova glazbena publika u Zadru.

Sinoć je u katedralu sv. Stošije Zadar Organ Festival doveo Trio LUR, ansambl koji je prošle godine snimio svoj prvi nosač zvuka „Cor Mundum" na kojemu se nalazi i skladba „Vokaliza" A. Knešaureka, ove godine nominirana za nagradu Porin.

Sinoćnji je koncert bio i svojevrsna promocija samog nosača zvuka s pažljivo odabiranim draguljima desetogodišnjeg djelovanja Trija Lur.
Trio čine orguljašica Ursa Ljuban, flautistica Lucija Petrač i sopranistica Monika Cerovčec, sve redom renomirane hrvatske umjetnice zamjetne karijere, širokih glazbenih interesa i čvrste podupirateljice hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Ovaj komorni sastav osnovan je još 2011. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u sklopu kolegija komorne glazbe pod vodstvom Ljerke Očić.

Kako se Trio LUR zalaže za izvođenje skladbi suvremenih hrvatskih skladatelja, tako se na njihovom programu našlo čak pet naslova s potpisom Hrvata. Riječ je o suvremenicima i prvenstveno impresionističkim skladateljima - Dori Pejačević i Blagoju Bersi - te mlađim hrvatskim kolegama Anđelku Klobučaru, Ivanu Josipu Skenderu i Ivanu Božičeviću.

Imali smo priliku čuti i ulomke iz Vivaldijeva moteta Nisi Dominus, Mozartov psalam Laudate Dominus i skladbu Slavuj Léa Delibesa, a uz njih, i jednu ariju iz pera velikog francuskog filozofa prosvjetiteljstva, Jean-Jacquesa Rousseaua. Posebne simpatije brojne publike je uz hrvatske naslove osvojio raspjevani Slavuj.