Arheološkom muzeju Zadar otvorena je izložba japanske keramike „Yakishime - metamorfoza zemlje". Izložba je realizirana u suradnji Arheološkog muzeja Zadar, Grada Zadra, Veleposlanstva Japana i Japanske fondacije.

Prigodom otvorenja izložbe, u ime odsutnog ravnatelja Arheološkog muzeja Zadar dr. sc. Jakova Vučića, prisutne je pozdravila Marina Brkić, voditeljica Odjela za marketing i odnose s javnošću Arheološkog muzeja koja je svim sudionicima izložbe zahvalila na uspješnoj suradnji.

Izložbu je u Arheološkom muzeju Zadar postavila kustosica Morana Vuković. Istaknula je kako je Arheološkom muzeju bila iznimna čast ugostiti jednu ovakvu svjetsku izložbu koja promiče bogatstvo i raznolikost japanske kulture, te da je njoj osobno postavljanje ove izložbe bilo veliko zadovoljstvo, ali istovremeno i izazov jer je zbog nedostatka zasebnog izložbenog prostora gostujuću izložbu trebalo uklopiti u prostor stalnog postava Muzeja.

U ime Veleposlanstva Japana i Japanske fondacije prisutnima se obratio Kazumasa Miyazaki, savjetnik u Veleposlanstvu Japana i zamjenik šefa misije, ističući svoje zadovoljstvo i zahvalnost zbog gostovanja ove izložbe u Arheološkom muzeju Zadar. Kao predstavnik Zadarske županije prigodnim riječima prisutnima se obratio Ivan Šimunić, pročelnik Odjela za obrazovanje, kulturu i šport.

Izložbu je otvorila pročelnica Odjela za kulturu i šport Grada Zadra, Dina Bušić, ističući svoje zadovoljstvo suradnjom svih institucija iz koje je proizašlo gostovanje ove izložbe u Arheološkom muzeju Zadar.

Nakon razgleda izložbe „Yakishime - metamorfoza zemlje", kustosica Morana Vuković prisutne je provela i kroz stalni postav Muzeja.