Od 28. do 30. srpnja 2021. u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom održavati kulturna manifestacija Dani kule, koja i ove godine nudi raznovrstan sadržaj. 

Iz programa izdvaja se promocija zbirke pjesama Ivana Ergića, "Priručnik za čekanje". Ivan Ergić, bivši je nogometaš (igrao u Juventusu, Baselu i Bursasporu) porijeklom iz Gaćeleza (Šibensko-kninska županija), koji je sentimentalno vezan uz svoj stari kraj kojeg je kao dijete morao napustiti. Razgovor s autorom moderirat će novinar i pisac Gordan Nuhanović, a večer će uljepšati nastup vokalnog ansambla iz Zadra FIGE. 

Drugog dana manifestacije održat će se tribina "Kultura u provinciji" u okviru koje će Dunja i Ante Gusić te Danijela Bjelanović iz Benkovca i Nenad Pepić iz Obrovca podijeliti s publikom svoja iskustva i izazove s kojima se susreću u provedbi kulturnih programa u ruralnom području. Nagrađivanu monodramu "Školjka šumi", u režiji Hrvoja Korbara i produkciji Teatra VeRRdi, izvest će zadarska glumica Maruška Aras. Monodrama je razvijena kao adaptacija romana "Izvan Slobodana Novaka.

DANI KULE 2021. realiziraju se u organizaciji Društva za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića - Mostovi, uz podršku SNV-a, Zadarske županije, TZ Ravnih Kotara, VSNM Zadra i VSNM Zadarske županije. Program doniraju Teatro VeRRdi, udruga Vlajter-Ego te kazališna udruga Knezovi i serdari Posedarski. Voditelji programa su Jure Aras, Melita Vrsaljko i Tatjana Škarić-Jurić.

Program će se održavati uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera.