U ponedjeljak se na igralištu u Vukšiću održao se sedmi festival folklora "Oj Gradino ruševino stara" kojeg je organizirao KUD Vukšić u sklopu aktivnosti projekta "Kolo tkanja" kojeg je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Zbog epidemioloških mjera ove godine festival je održan u manjem izdanju. Uz domaćine KUD Vukšić nastupili su KUD Kamen Bukovica, KUD sv. Josip iz Obrovca, Etno udruga Petrovo polje, glazbeno društvo Stankovci i HKD Napredak Knin. 

Prisutne uzvanike je pozdravila predsjednica KUD-a Vukšić, Josipa Tadić, koja ističe da zbog epidemiološke situacije nitko od folkloraša nije nastupio prethodnu godinu ni vježbao, te se nada da će ova smotra potaknuti i ostale. Na smotri su prikazane i nove nošnje KUD-a Vukšić koje su nastale u sklopu radionica projekta "Kolo tkanja" koji ima za cilj očuvanje tradicije izrade narodne nošnje i kulturne baštine benkovačkog kraja. 

Josipa Tadić zahvalila se ciljanoj skupini, nezaposlenim ženama s područja Grada Benkovca koje su vrijedno šivale i tkale nošnje te svoja usvojena znanja prenosila na djecu iz Vukšića, koja su upravo bogatstvo ovoga KUD-a. Tradicija i običaji su obilježje jednog naroda i jako je važno očuvati i prenijeti svaki dašak pjesme i plesa našim mlađim generacijama kako bi nastavili u budućnosti gajiti i čuvati običaje tradiciju benkovačkog kraja.

Za kraj festivala Marijan Kamber iz KUD-a Kamen Bukovica uzima cvitare i poziva sve prisutne folkloraše da otplešu jedno zajedničko kolo - kukulešće.