Galeristica Mirka Batur danas je na Radiju 057 govorila o humanitarnoj izložbi akademskih slikara Josipa Botteri Dini i Ana Marije Botteri u Gradskoj loži, koja se otvorena sa svrhom nabave aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika Opće bolnice Zadar.  

- Na samom otvorenju ove velike izložbe, koje je bilo upriličeno prema epidemiološkim mjerama, prodali smo devet slika u roku od sat vremena! Oduševljena sam i sigurna kako će akcija prodaje slika biti uspješna, rekla je Batur u emisiji "Kvarat ure kulture".

Narodni muzej i Liga protiv raka Zadar već godinama surađuju i ostvaruju značajne humanitarne izložbe na način da Narodni muzej Zadar pruža svoje reprezentativne prostore brojnim eminentnim slikarima. Cijene umjetničkih djela oca i kćeri Botteri kreću se od 1300 do 25 tisuća kuna. Josip Botteri Dini je etablirani hrvatski umjetnik koji je izlagao po cijelom svijetu, a najpoznatiji je po vitrajima i mozaicima. Uz ulja na platnu, na izložbi je dostupno i manji broj grafika. Iako su djela većinom sakralne tematike, naša sugovornica naglašava kako se njoj osobno, posebno sviđa njegova pariška faza.

- Nikad se nećemo umoriti pomažući onkološkim pacijentima i Onkološkom odjelu zadarske Opće bolnice. Nadamo se da ćemo linearni akcelerator dobiti do kraja godine, no novac računa Lige protiv raka Zadar i Opće bolnice Zadar bit će potreban za dodatnu opremu vezanu uz aparat za zračenje i prostor u kojem će biti smješten. Pozivam sve zainteresirane građane da dođu u Gradsku ložu, kupe lijepo umjetničko djelo i obogate svoj dom, a time na koncu pomognu onima kojima je to najpotrebnije, pozvala je Batur. 

U Gradskoj loži bio je naš fotoreporter Krešimir Sorić. Pogledajte fotogaleriju!