U četvrtak, 15. travnja u Gradskoj loži s početkom u 12 sati svečano će se otvoriti filatelistička izložba pod nazivom "Lijepa naša Hrvatska" posvećena hrvatskom turizmu.

Izložbu organizira "Hrvatsko filatelističko društvo Zadar", a autori su Igor Černigoj i Ivica Ivković.

Riječ je o vrhunskoj izložbi na kojoj će biti izloženo više od 2 000 poštanskih maraka (prikazanih pojedinačno, u poštanskim arcima, u blokovima, na maksimum kartama, dopisnicama i prigodnim kovertama). Također se radi o jednoj od najvećih filatelističkih izložbi ikada održanih u Zadru. Na prekrasnim poštanskim izdanjima (čiji su autori ponajbolji hrvatski likovni umjetnici, dizajneri i fotografi), mogu se vidjeti mnogi hrvatski gradovi, neki događaji iz hrvatske povijesti, hrvatski spomenici i arhitektura, hrvatske autohtone pasmine, hrvatsko brodovlje, hrvatski svjetionici, hrvatsko podmorje, hrvatska etno i nematerijalna kulturna baština, nacionalni parkovi i parkovi prirode, hrvatska flora, hrvatska gastronomija, kao i naši trofejni sportaši - veliki ambasadori Hrvatske, hrvatskog sporta i hrvatskog turizma.

Tu su i marke posvećene pastoralnom pohodu Pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj (1994., 1998. i 2003), Pape Benedicta XVI. (2011.) te izuzetno lijepa izdanja posvećena Marijanskim svetištima u Hrvatskoj.

Izložba je financirana iz Programa javnih potreba u kulturi Grada Zadra za 2021. godinu.

Nema sumnje da je hrvatska poštanska marka dokazani medij za promidžbu nacionalnog imidža i neupitni su ambasador Lijepe naše pa tako i hrvatskog turizma.

Izložba ostaje otvorena do 30. travnja.