Iz HNK Zadar najavljuju novu predstavu Glumačke radionice, "Filip, dječak bez imena" koja će svoju premijeru imati u ponedjeljak, 22. ožujka u 19 sati. Ulaznice su od 17. ožujka u prodaji na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.

Ususret premijeri "Filip, dječak bez imena" u petak, 19. ožujka u 11 sati u maloj dvorani HNK Zadar održat će se Kava s glumcima na kojoj će polaznici Glumačke radionice HNK Zadar predstaviti novu predstavu i otkriti zanimljivosti iza kulisa. Ulaz je slobodan uz ograničen broj sjedala.

FILIP, DJEČAK BEZ IMENA, musical prema motivima romana Anta Gardaša

režija i dramatizacija: Žana Bumber

kostimografija: Anita Goreta

scenografija: John Čolak

glazba: Marija Vičević

oblikovatelj svjetla: Ivo Novak

oblikovatelj tona: Rock Knežević

fotograf predstave: Željko Karavida K&K

Igraju: Danijela Berišić Antić, Sanda Pinter, Josip Rain, Mate Ivić, Dino Kajić, Marija Vičević, Tonka Bušić, Leon Cerić, Venci Antić, Lukas Knežević, Damjan Kolanović, Maro Kujundžić, Lora Kujundžić, Chiara Cohen, Doris Cortesi Šarunić, Stella Patrk, Dora Grubelić, Franko Bibić, Lovro Vujević i Niko Nikić.

Musical Glumačke radionice HNK Zadar, "Filip, dječak bez imena" rađen je u maniri Olivera Twista, prema motivima romana Anta Gardaša. Lektirni je naslov za osnovne škole, a priča je inspririrana istinitim događajem. Prati odrastanje dječaka koji je još kao beba pronađen pokraj pruge nakon željezničke nesreće 1974. godine na zagrebačkom kolodvoru.

Život u sirotištu i ljetovanje na koje odlaze djeca protkan je raznim nestašlucima, prvim ljubavima te raznim uspomenama koje svatko od nas ponese u "koferu svog djetinjstva".

Također, topla je to priča o Mediteranu, u kojoj šumi more jer na koncu Filip, kada pronađe svoju obitelj, odluči biti pomorac i ploveći osvoji svijet. Potreba za povezivanjem, identitetom i obitelji, zajednička je svima nama...jer da bismo znali kuda idemo, moramo znati od kud dolazimo.