S radošću smo dočekali vrijeme planiranja i pripreme ovogodišnjeg programa poticanja čitanja Zadar čita 2021, kažu iz Gradske knjižnice Zadar.

- Kako nas je prošla godina iznenadila te su se planovi morali mijenjati, ove godine odlučili smo doskočiti nepredvidivim pojavama te izvedbeno i tematski prilagoditi manifestaciju situaciji, a uvijek s ciljem promocije kulture i navike čitanja naših korisnika. Okolnosti u kojima danas živimo tjeraju nas na razmišljanje o odnosu dobra i zla, pobjedi optimizma i vjere u dobro. Djetinjstva su nam obilježena bajkama kojih se uvijek rado sjetimo jer nas vežu i za uspomene s roditeljima, bakama i djedovima koji su nam bajke čitali. Iz gotovo svake bajke proizlazi čežnja za pobjedom dobra, istine i pravde kroz mogućnost maštanja i kreiranja svijeta prilagođenog čovjekovoj želji. Zato smo, umjesto teme, postavili pitanje Zašto je dobro čitati bajke?, navode u pozivu kojim traže priejdloge za ovogodišnju manifestaciju.

Termin održavanja manifestacije je od 22. do 27. ožujka 2021. godine, a svoje prijedloge programa kroz odgovor na pitanje Zašto je dobro čitati bajke? možete dostaviti na obrascu u prilogu do 5. ožujka 2021. godine na adresu elektroničke pošte: [email protected]

Koordinator programa u Gradskoj knjižnici Zadar je Matea Bakmaz kojoj se možete obratiti oko bilo kakvih organizacijskih pitanja, putem elektroničke pošte [email protected] ili na tel. 023/301-103. 

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, programi će se održati u fizičkom ili virtualnom prostoru. Objedinjeni zajednički programi svih prijavljenih objavit će se na mrežnoj stranici i na profilima društvenih mreža Gradske knjižnice Zadar.