Iz zadarskog kazališta  zbog bolesti glumice odgađa se Zločin i kazna, predstava Drame plus, prema poznatom romanu Dostojevskog. Zločin i kazna u režiji Vinka Radovčića najavljena za četvrtak, 28. siječnja u 20 sati odgađa se za srijedu, 10. veljače u 20 sati. Predstava je u Mozaik pretplati.

U četvrtak, 28. siječnja na programu HNK ubacuje se Instrukcija. Predstava Instrukcija, poznatog autora drame apsurda, Eugénea Ionesca u režiji Lovre Ivankovića, također je u produkciji Drame plus. Ulaznice su u prodaji od utorka, 26. siječnja na blagajni HNK Zadar.

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, a za studente ulaznica iznosi 40 kuna. Instrukcija je nastala je kao autorski projekt prema motivima teksta tog francusko-rumunjskog pisca. Riječ je o komičnoj drami u kojima su glavni likovi profesor i učenica. Ovo apsurdno djelo grotesknog je karaktera s elementima nasilja, kako intelektualnog tako i fizičkog.

Radnja predstave započinje kada starom i nemoćnom profesoru na instrukciju
dolazi mlada živahna učenica željna znanja, koja priprema doktorat iz prirodnih i humanističkih znanosti. Na početku drame atmosfera među glavnim akterima je ugodna i vesela, no kada profesor shvati da učenica ne poznaje osnove matematike kao npr. zbrajanje dvaju broja, situacija se naglo preokreće. Profesor započinje opterećivati učenicu s nepotrebnim znanjem, činjenicama i podacima, što nju dovodi do potpunog ludila koje eskalira do intelektualnog nasilja. Dolazi do jasnih zamjena uloga i dinamika moći te profesorova prava narav izlazi na vidjelo.

"Instrukcija" progovara o problemima današnjice, s izrazitim naglaskom na sistem obrazovanja i sveprisutnog nasilja unutar istog. Problematika školstva u kojem se izostavljaju osnove, borba učenika protiv nametnutog sistema, spolna nastranost i seksualne perverzije samo su neki od motiva koji prožimaju ovaj komad.