U Gradskoj loži postavljena je izložba fotografija ratnog razaranja Zadra. Fotografije nastale u Domovinskom ratu na području Zadarske županije Narodni muzej Zadar izložio je u povodu obilježavanja godišnjice VRO Maslenica, koja je bila strateška prekretnica u oslobodilačkom Domovinskom ratu. Ove godine akcija se neće obilježiti tradicionalnim mimohodom, već polaganjem vijenaca i odavanjem počasti kod spomenika branitelja u Jazinama.

Riječ je o fotografijama iz ciklusa zadarskih fotografa koji su svojim radom tijekom obrane grada Zadra omogućili uvid u jedno teško razdoblje grada Zadra, njegove okolice i stanovnika. Fotografije koje su izložene u Gradskoj loži ovjekovječile su užase rata, razaranje urbanog tkiva. Ovjekovječile su strah na licima ljudi, neizvjesnost vremena i situacije te su postale glasom koji je u svijet poslao vapaj naroda za mirom i slobodom, navode iz Narodnog muzeja.

Fotografije su objavljene 1995. godine u fotomonografiji "Zadar: godine stradanja = the years of suffering : 1991.-1994.", u čijem uvodnom tekstu opise stradanja Zadra donose Edvard Šprljan i Pavuša Vežić. Izložba ostaje otvorena do 7. veljače a može se razgledati od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati te subotom od 9 do 13 sati.