Od 13. siječnja do 7. veljače  u Gradskoj loži Muzej grada Zadra NMZ-a organizira izložbu fotografija nastalih u Domovinskom ratu na području Zadarske županije pod imenom Fotografije ratnog razaranja Zadra. 

Ovom izložbom Narodni muzej Zadar želi dati svoj prilog obilježavanju godišnjice VRO Maslenica koja je bila strateška prekretnica u oslobodilačkom Domovinskom ratu.

Riječ je o fotografijama iz ciklusa zadarskih fotografa koji su svojim radom tijekom obrane grada Zadra, nama danas, kao i generacijama nakon nas, omogućili uvid u jedno teško razdoblje grada Zadra, njegove okolice i stanovnika. Fotografije koje su izložene u Gradskoj loži ovjekovječile su užase rata, razaranje urbanog tkiva. Ovjekovječile su strah na licima ljudi, neizvjesnost vremena i situacije te su postale glasom koji je u svijet poslao vapaj naroda za mirom i slobodom. 

Fotografije su objavljene 1995. godine u fotomonografiji Zadar: godine stradanja = the years of suffering: 1991.-1994. u čijem uvodnom tekstu opise stradanja Zadra donose Edvard Šprljan i Pavuša Vežić.

Posjetitelji izložbu u Gradskoj loži mogu besplatno pogledati od ponedjeljka do petka od 9-14 sati te subotom od 9-13 sati.