Ovog tjedna u HNK Zadar gostuje nova predstava Kazališta Moruzgva Vla Vla Vlajland Cabaret prema tekstu i režiji Ivana Lea Leme te u izvedbi Ecije Ojdanić.

Radi se o svojevrsnom nastavaku hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva Cabaret preko veze. U prethodnom cabaretu veliku simpatiju publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju te u toj borbi doživjela razne spoznaje, atipične za vlastitu stereotipsku poziciju.

U novoj predstavi Vla Vla Vlajland Cabaret, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva, sudbina odvodi, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Kroz niz njezinih pustolovina pratimo kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i koronavirusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo koronavirus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna. (Ivan Leo Lemo)

Ovaj je cabaret i svojevrsni hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Ecija Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na XIII. Gumbekovih danima.

Predstava će igrati u četiri termina: u četvrtak, 14. siječnja u 18 sati i u 20 sati samo za pretplatnike Premijerne pretplate, te u petak, 15. siječnja u 18 i 20 sati. Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati. Na dan izvedbi blagajna radi od 11 do 13 sati i od 17 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 70 kuna.