Iz Kino Zone najavili su da će se prosinačke projekcije, zbog gustog rasporeda u Kazalištu lutaka Zadar, preseliti u Koncertnu dvoranu Braće Bersa u Kneževoj palači.

U srijedu, 2. prosinca stiže nam islandska crnohumorna komedija o sukobu susjeda, film "Kucni u drvo" redatelja Hafsteinna Gunnara Sigurðssona koji nam prikazuje koliko daleko može otići gnjev dva bračna para čiji temelj leži duboko ispod velikog drveta smještenog u predgrađu. 

Tjedan dana kasnije, u srijedu 9. prosinca prikazuje se duhoviti finski dokumentarac "Moje stvari" koji pogađa ravno u srž ekspanzije konzumerizma 2000-ih u profinjenoj (finskoj) kombinaciji ozbiljnosti i humora. Priča prati dvadesetčetverogodišnjeg Petrija koji odlučuje provesti radikalan eksperiment. Petri je nesretan i osjeća da ga guše materijalne stvari koje je nakupio u stanu, pa ih pakira i seli u podrum, a sam počinje živjeti prema skromnom no strogom samonametnutom pravilu: smije vratiti samo jednu stvar dnevno i ne smije kupiti ništa novo. Režiju i scenarij ovog odvažnog dokumentarca potpisuje sam protagonist filma, Petri Luukkainen.

Srijeda, 16. prosinca rezervirana je pak za jedan obljetnički naslov, a izbor je pao na 30 godina staru, izvanrednu, ali često i zanemarenu gangstersku dramu slavne braće Coen, "Millerovo raskrižje". Radnja filma prati Toma Reagana, dugogodišnjeg savjetnika i pouzdanika Lea OBannona, gangstera i političkog šefa koji vodi svoj grad u eri prohibicije. 

Za kraj ovogodišnjeg izdanja Kino Zone, u ponedjeljak 21. prosinca u suradnji s HAVC-om prikazat će se revija "8. maraton kratkometražnog filma" u sklopu koje ćete moći pogledati najbolja domaća kratkometražna ostvarenja iz žanrova igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma.