Arheološki muzej Zadar ove se godine pridružuje obilježavanju Dana grada Zadra izložbom i predavanjem na temu arheološke podvodne baštine. Tim povodom će ugostiti izložbu koja rezultatima arheoloških istraživanja donosi nove spoznaje o baštini naših otoka.

U petak 13. studenoga na Facebooku Arheološkoga muzeja Zadar točno u podne počet će prijenos uživo s otvorenja izložbe Podvodna arheološka baština otoka Hvara, razvoj i recentna istraživanja više autora. Nakon otvorenja izložbe, program se nastavlja u 12.45 predavanjem Recentna podvodna arheološka istraživanja u akvatoriju otoka Hvara i Šćedra. Predavanje će održati Tea Katunarić Kirjakov, Igor Mihajlović i Jurica Bezak. Ovom virtualnom zaronu u hrvatsko podmorje, građani se mogu pridružiti postavljajući pitanja u komentarima tijekom prijenosa uživo na Facebooku AMZd.
 
Na Dan grada Zadra , 24. studenoga, bit će slobodan ulaz u Arheološki muzej od 9 do 18 sati. Uz stalni postav posjetitelji će moći razgledati i povremenu izložbu Podvodna arheološka baština otoka Hvara, razvoj i recentna istraživanja. Izložbu će biti moguće razgledati, u radno vrijeme Muzeja, sve do 29. siječnja 2021.

Skupne posjete potrebno je unaprijed najaviti, najavili su iz Arheološkog muzeja.