Nakon što je godinama bila zatvorena za javnost, crkva sv. Krševana sinoć je bila poprište koncerta ansambla Antiphonus, kojim je otvorena nova sezona Koncertnog ureda Zadar. Nažalost, zbog otkazivanja letova nije stigao ruski virtuoz na violini Dmitry Sinkovsky, ali je ansambl pod ravnanjem proslavljenog dirigenta Tomislava Fačinija priredio virtuozan koncert u kojemu je uživala odabrana publika. Zbog epidemioloških uvjeta Krševan nije mogao biti ispunjen kao u normalnim okolnostima, pa su ulaznice danima unaprijed bile rasprodane.

- Ništa se ne može usporediti s iskustvom umjetnosti koja nastaje taj čas, pred tobom. Mnogi su veliki glazbenici branili snimanje, svjesni neistinitosti "uhvaćenog" zvuka. Poput Eleuzinskih misterija, taj je doživljaj moguć samo prisutnima - možda zato što je nemoguće točno opisati doživljaj koji nastaje u trenu kada vrijeme na krilima nosi glazbu, a nas ostavlja izvan svoga žrvnja. Jer umjetnost je zato tu, rekao je u najavi Fačini, koji je ravnao izvedbom baroknih majstora Monteverdija, Bacha i suvremenika. Posebnost je izvedba Magnificata Damjana Nembrija iz 1641. godine, koji je bio prior sv. Krševana u dva navrata.

U odsustvu Sinkovskog međunarodni karakter koncertu dao je Giulio Quirici, lutnjist, gitarist i skladatelj s diplomom jazza i barokne glazbe s Kraljevskoga konzervatorija u Haagu. I ostali članovi ansambla bili su redom vrhunski glazbenici: orguljaš Pavao Mašić, sopranistice Anabela Barić i Monika Cerovčec, altistice Martina Borse i Ana Vasič, tenori Ivan Bingula i Siniša Galović, Đana Kahriman na violini, Lea Sušanj Lujo na baroknom violončelu...

Sljedeći koncert u okviru Koncertne sezone zakazan je za petak 30. listopada, kada će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održati koncert Baština hrvatske glazbe.