„Wollen Sie die Geschichte hören?" pita Ozan, vozač taksija, koji svoje putnike vozi Berlinom kroz izložbu plakata - strip priča - „Berliner Mythen". Pritom pripovijeda - o Erwinu koji se kao dijete u okupiranoj Njemačkoj u školu vozi tenkom, o američkim pilotima koji su dostavljali zalihe ili o slavnoj Marlene Dietrich.

Na temelju četiri odabrane strip priče koje je izradio crtač Reinhard Kleist prema zamisli Michaela Groenwalda i Lutza Göllnera, izložba koja je jučer postavljena na četvrtom katu Sveučilišta u Zadru vodi čitatelja kroz njemačku metropolu i povezuje mjesta s nepoznatim anegdotama. Na takav se zanimljiv način studentima njemačkog jezika i književnosti približava njemački jeziik i kultura te daje novi pogled u nekada podijeljeni grad.

Izložbu je Odjelu za germanistiku Sveučilišta u Zadru ustupio Goethe-Institut Zagreb, a otvorenje i odabir priča priredile su studentice Andrea Krivokapić, Mia Mandić i Barbara Maškarin, u suradnji s austrijskom ugovornom lektoricom Eveline Thalmann. Izložba se na 4. katu Starog kampusa Sveučilišta u Zadru može pogledati do 26. listopada 2020. godine.

Osim ove prigode pripreme i otvorenja izložbe, studenti njemačkog jezika i književnosti tijekom listopada imaju priliku sa svojim profesorima na virtualnim kavama na njemačkom jeziku razgovarati o temama poput idola i uzora, filma i serija ili načinima nastajanja trendova.