Koncertni ured Zadar (KUZ) ove godine nude se tri različita pretplatnička paketa iznimno povoljnih cijena. Paket Pretplata (200 kn) nudi 9 koncerata pretplatničkog ciklusa, paket Sedam veličanstvenih (180 kn) 7 koncerata po izboru iz bilo kojeg ciklusa a paket Studens (120 kn) namijenjen studentima i učenicima obuhvaća dva koncerta Kluba u Kneževoj, te po jedan koncert iz ciklusa Pretplate, Zadarskog komornog orkestra i Mladih.  Ciklus 7 veličanstvenih je izbor koncerata iz svih ciklusa i pretplate, istaknula je ravnateljica KOZ-a Melita Ivković

Upis pretplate otvoren je od 12. do 23. listopada u prostorijama Koncertnog ureda Zadar (Ilije Smiljanića 5, 1. kat), radnim danima od 9 do 13 sati.

Sezona počinje  24. 10., kad će u crkvi sv. Krševana, ansambl za ranu glazbu Antiphonus pod ravnanjem Tomislava Fačinija izvesti djela majstora polifonije Bacha i Monteverdija...

Ostali koncerti pretplatničkog ciklusa donose također probrane glazbene događaje: 4. 11. u Zadru premijerno nastupa riječki klavirist koji se nakon pariških godina skrasio u Valenciji, Goran Filipec, s virtuoznim programom Lisztomania & Bersomania, dok je 6. 12. na rasporedu koncert Bee250ven | Klavir & puhači, kojom će prigodom ugledni i višestruko nagrađivani hrvatski glazbenici i njihov slovenski gost s profesurom zagrebačke Muzičke akademije, kornist Boštjan Lipovšek, izvesti program Beethovena.

U siječnju će proslavljeni i međunarodno priznati hrvatski umjetnici - bas-bariton Krešimir Stražanac i pijanist Danijel Detoni - izvesti najpoznatiji i najizazovniji ciklus u povijesti solopopijevke, Zimsko putovanje Franza Schuberta. U veljači se nakon dugo vremena u zadarsku koncertnu sezonu vraća Zagrebački kvartet s dva remek-djela češkoga romantičara Antonína Dvořáka. Pridružit će im se Lucija Brnadić na violi, Zadranka koja živi u Zagrebu i članica je Zagrebačke filharmonije.

Najuzbudljiviji klasični gitarist današnjice, Čeh Pavel Steidl, na svojoj zadarskoj premijeri u ožujku predstavit će se izvedbama djela skladatelja za gitaru 19. stoljeća, koje su ga proslavile diljem svijeta, dok će u travnju istaknuti hrvatski pijanist mlađe generacije Marijan Đuzel izvesti tri posljednje Beethovenove sonate, nastale kada je skladatelj, iako već potpuno gluh, bio na vrhuncu kreativne moći i u to vrijeme skladao neka od svojih najvećih djela, primjerice Devetu simfoniju.

Glazbeni i životni par Marija Kuhar Šoša i Mario Šoša u svibnju donose iznimno zanimljiv program s prijelaza 19. u 20. stoljeće: pjesme kasnog romantičara Richarda Straussa, skladatelja španjolskog nacionalnog stila Enriquea Granadosa, Splićanina mediteranskog zvuka Josipa Hatzea te Ivane Lang, prve hrvatske skladateljice nakon Dore Pejačević.

Za kraj sezone 2020/2021, Miroslav Tadić, čiji je nastup otkazan u ovoj korona sezoni, u Zadar dovodi suradnika svjetske reputacije. Markus Stockhausen, njemački trubač i skladatelj, poznat je po svojem stilu na granici jazza i avangarde. Bit će to prvi Stockhausenov nastup u Hrvatskoj.


U ovoj sezoni Zadarski komorni orkestar nastupa ususret svojoj šezdesetoj obljetnici. Prvi koncert bit će 10. studenog u crkvi sv. Krševana.

Uz praizvedbu skladbe Marka Slavičeka, hrvatskoga skladatelja i arhitekta koji živi u Berlinu te proučava spacijalnu i spektralnu glazbu, 8. veljače na programu će biti i djela glazbenih velikana 20. stoljeća - Engleza Benjamina Brittena i Nijemca koji je odrastao u Rusiji Alfreda Schnittkea, kao i klasik hrvatske glazbe, Odakovu Passacagliu neobaroknog ugođaja. Prvi put orkestrom će ravnati hrvatski dirigent s minhenskom adresom, Darijan Ivezić, uz solisticu Alinu Gubajdulinu, Moldavku koja živi u Hrvatskoj.

Na programu koji obilježava tridesetogodišnjicu smrti velikoga hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula, 8. ožujka zadarskoj publici predstavit će se prvi kontrabasist Minhenske filharmonije, Poljak Slawomir Grenda. Orkestrom će ravnati hrvatski dirigent, violončelist i pedagog Pavle Zajcev.

Nakon što je u trima sezonama zaredom uspješno realizirana izvedba Petra i vuka Sergeja Prokofjeva, Zadarski komorni orkestar će, u skladu s mogućnostima i epidemiološkim mjerama, u travnju za najmlađe izvesti popularno djelo Karneval životinja skladatelja Camillea Saint-Saënsa.

U zadnjem koncertu ciklusu Zadarskog komornog orkestra 24.svibnja. nastupaju dva istaknuta virtuoza. Osvojivši 2019. godine prestižno Natjecanje Čajkovski u Sankt Peterburgu, Nijemac Juri Vallentin postao je prvi oboist kojem je to pošlo za rukom, dok se Slovenac Branimir Slokar smatra jednim od najboljih trombonista današnjice.

U cikusu Klub u Kneževoj, u kojem je, kao uvod u sezonu, 2. 10. održan koncert Mary May, najavljen je nastupit Elvis Stanić Group, jedna od najboljih jazz-skupina u Hrvatskoj, te svestranog Roberta Jamesa Hudulina, koji je uglazbio Kolajnu Tina Ujevića.

Ciklus Mladi u Kneževoj 14. 11. donosi natjecanje Kneževa unplugged: Bee250ven, u prosincu Beethovenove sonate u izvedbi Gordane Pavić, zadarske pijanistice koja živi u Šibeniku, u veljači koncert flautista Metoda Sironića uz klavirsku pratnju supruge, Zadranke Jelene Tihomirović.

Zadarski orguljaš Mihovil Buturić te zagrebački violinist Martin Krpan u ožujku se predstavljaju zanimljivim programom u kojem se ističu tri djela hrvatskih autora, najavljeno je iz Koncertnog ureda.