U srijedu 7. listopada, u 19 sati, u prostorijama Zajednice Talijana Zadar (Borelli 8), otvara se humanitarna prodajna izložba slika pod nazivom „Dariji s ljubavlju". Cilj akcije je omogućiti našoj sugrađanki Dariji Šimunov da nastavi s liječenjem koje joj je neophodno za samostalan život. Naime, Dariji su potrebna sredstva za liječenje neurorobotskom terapijom u Poliklinici Glavić u Zagrebu, referentnom centru robotske rehabilitacije EMEA regije.

Neurorehabilitacija robotikom je relativno nov način liječenja i rehabilitacije neuroloških pacijenata koji pruža mogućnost oporavka pacijentima, koji zbog različitih nesreća ili neuroloških bolesti imaju oslabljene ili potpuno onemogućene donje i gornje ekstremitete tijela.

Idejni pokretač izložbe je gospođa Rozana Itković koja je ujedno i organizator ove humanitarne akcije zajedno s Zajednicom Talijana Zadar. Međutim, ovo nije prva humanitarna izložba za Dariju; od stotinjak poklonjenih slika naših akademskih slikara, prodan je veći dio u srpnju kada se istoimena izložba održala u prostoru KUU "Vicko Zmajević".

Ciklus terapija od par mjeseci košta 90.000,00 kn a Darija je preko facebook grupe ZA DARIJU - Zajedno smo jači uspjela prikupiti 35.000,00 kn. Službeno potvrđeni novi temin drugog ciklusa terapija u Poliklinici Glavić je 05.10.2020. Stoga vas pozivamo da nam pomognete da se prikupi preostali novac potreban za liječenje naše Darije.