Plesna drama Gozd u izvedbi Zadarskog plesnog ansambla i koreografiji mlade Zadranke Matee Bilosnić gostuje u subotu, 3. listopada u Zagrebačkom plesnom centru. Ovo je još jedna izvedba tehnički spremnih i uigranih plesačica koja je dojmila u nekoliko navrata zadarsku publiku zrelošću i ekspresivnošću scenske igre. 

U predstavi nastupaju: Filipa Bavčević, Josipa Štulić, Patricia Gospić, Nataša Kustura, Natali Perić, Marta Huber i Sanja Petrovski. Kostime je realizirala Anita Goreta, svjetlo je kreirao Saša Fistrić, a promo materijale grafički oblikovala Ana Jagić. Svestrana Matea Bilosnić je uz Uršu Godinu, ujedno i autorica glazbe i promo videa predstave. U knjižici autorica navodi se da Gozd - drama u dva čina, uprizoruje osobne i kolektivne tradicije, nematerijalno nasljeđe i ritualnost te je svojevrsni hommage plesnom teatru. 

Scensko djelo Gozd meditira o vremenu, prostornim odnosima, strukturama i intencijama iza radnji. 

Kako forma rituala u sebi sadrži pokret, riječ i glazbu, Gozd plovi kroz sva tri elementa oslanjajući se na pokret kao inicijatora cijelog mehanizma predstave stvarajući novo-stari samoprozvani ritual 21. stoljeća.

U Zadru, gradu bogate plesne tradicije, umjetnička plesna scena je dosegla visok stupanj profesionalizacije uz podršku Ministarstva kulture, Grada Zadra, Zadarske županije i zaklade Kultura nova.