Nakon početka nove kazališne sezone, zadarski su lutkari po starom običaju krenuli i sa premijerama. Ovo puta to je "korona" verzija premijera, ali ne po kvaliteti, već po tome što su glumci zadarskog ansambla ovog puta samoinicijativno sjeli na pozornicu i krenuli u nove radne pobjede. U formi pripovjednog kazališta, ove će subote i nedjelje s početkom u 11 sati biti će prikazane dvije nove premijere: "Miševi i mačke naglavačke" koju je priredila glumica Gabrijela Meštrović Maštruko i "Mala sirena" pod palicom Irene Bausović Tomljanović.

- Na ovakav rad potakla nas je situacija u kojoj se nalazimo. Od trećeg mjeseca svakodnevno čitamo djeci iz naših vlastitih domova, a kada smo se vratili natrag u kazalište, krenula je i inicijativa pripovjednog kazališta od strane Sanje Grgine. Tekst "Male sirene" nastao je kombinacijom dramatizacije Željke Turčinović i bajkom Hansa Christiana Andersena. Sve nas je to potaklo da i dalje nastavimo u tom smjeru tako da nam je već u planu rad na "Regoču" i "Šume Striborove" Ivane Brlić-Mažuranić, kazala je Bausović Tomljanović.

Glumci su se podijeli u dvije ekipa od četiri glumca, a rad na ovakvim naslovima izrazito ih veseli.

- Stihovi Luke Paljetka su svevremenski i s njime smo krenuli u veliku pustolovinu. U našem pripovijedanju ima i koreografije i scenskog pokreta, mi glumci uvijek težimo ka tome da "ispunimo" pozornicu. Malo sam se uz sve to ohrabrila pa sam nenametljivo unijela svoje stihove u te divne Paljetkove stihove koji su zanimljivi kako djeci, tako i odraslima, istakla je Meštrović Maštruko.

S obzirom na neizvjesnu situaciju, premijere planirane za ovu godinu u zadarskom Kazalištu lutaka realizirat će se tek nagodinu.