U Kneževoj palači sinoć je otvorena izložba "Hrana na crtežima Federica Fellinija", nakon čega je prikazan kultni film ovog talijanskog režisera Amarcord. Izložba je koncipirana u tri cjeline, koje među ostalim govore i na materijalu na kojem su nastali reproducirani crteži koji se mogu vidjeti na izložbi. Dakle, jedan dio crteža je na papiru, dio je na ubrusima od tkanine, a treći dio su crteži iz tzv. Fellinijeve Knjige snova. Fellinijevi crteži su predlošci koje će autor kasnije koristiti prilikom realizacije svojih filmskih ostvarenja.

- Želja nam je bila približiti ovaj nepoznati dio umjetničkog opusa Federica Fellinija zadarskoj publici uz projekciju njegova kultnog filma Amarcord na čemu smo neizmjerno zahvalni Talijanskom institutu za kulturu, rekao je kustos izložbe Hrvoje Perica.

Izložba je ostvarena zahvaljujući Upravnom odjelu za kulturu regije Emilia-Romagna, Kinoteci Općine Rimini, gastro-muzeju Casa Artusi, u organizaciji Talijanskog instituta kulture u Los Angelesu prigodom proslave stote godišnjice Fellinijevog rođenja. U Kneževoj palači ostaje do 15. studenog.