Pjevačica i muzikologinja Dina Bušić koja je u duetu s gitaristicom Melitom Ivković - Dina e Mel, prošli tjedan u crkvi sv. Nikole predstavila etno album s kojim je oživjela pjesme Arbanasa iz kojih potječe dio njezine obitelji, otkrila je po svemu sudeći novo podrijetlo pjesme Ruse kose curo imaš. Na video spotu naslovne pjesme s albuma Bërbili (Slavuj) - ta je pjesma otpjevana na arbanaškom, i kada se već mislite kako vam je melodija poznata, čuje se Dina Bušić koja pjeva Aj ruse koso curo imaš, žališ li i ti...
Narodna pjesma čije podrijetlo svi prisvajaju na Balkanu dobila je i svoju arbanašku verziju, točnije albansku s obzirom da je ta plemenska zajednica došla iz Albanije u Zadar. 

U izvedbi zadarskih glazbenica upakirana je u novi aranžman otkrivenih pjesama Arbanasa.

Na albumu su gostovali su Miroslav Tadić (gitara), Yvette Holzwarth (violina) i Edin Karamazov (gitara i saz).

Dina e Mel premijerno su predstavile spot na nedavno održanom koncertu u Zadru, a od danas je dostupan na YouTubeu.

Spot je producirala, režirala i snimila Mare Milin, dok montažu potpisuje Maida Srabović/Tetrabot, a ulogu slavuja u njemu igra zadarska koreografkinja, plesačica i plesna pedagoginja Josipa Štulić koja je diplomirala na Eksperimentalnoj akademiji suvremenog plesa u Salzburg, navodi se u njihovoj PR objavi.