Gradska knjižnica Zadar poziva čitatelje da se uključe u Nacionalni kviz za poticanje čitanja.

Nacionalni kviz, u organizaciji Knjižnica grada Zagreba - Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom, provodi se u Hrvatskoj putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Mjesecu hrvatske knjige 2020. godini i posvećen je planetu Zemlji.

Naziv ovogodišnjeg kviza je ISTRAŽIVAČI PLANETA Z. Ove godine Nacionalni kviz za poticanje čitanja prilagođen je novonastaloj situaciji: umjesto čitanja knjiga, treba istražiti ponuđene online izvore informacija.

- Mladim čitateljima, učenicima viših razreda osnovne škole, nudimo zanimljive i zabavne, kvalitetne online izvore informacija koje je potrebno proučiti za točno riješiti kviz. Kviz se nalazi na mrežnoj stranici: https://www.mhk.hr/kviz/ i bit će dostupan za rješavanje do 23. listopada 2020. godine. Svi točno riješeni upitnici Kviza, s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice, bit će uključeni u izvlačenje pobjednika koje će se organizirati krajem listopada 2020. godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu.