I ove godine, u sklopu kulturno umjetničkog programa projekta ZadrugArt, imate priliku usavršiti umjeće fotografije sa zadarskim fotografom Aleksandrom Bonačićem. Ovogodišnja radionica fotografije temelji se na formi prošlogodišnje, koja se pokazala idealnom s obzirom na vremensku ograničenost.

Radionica će tako trajati četiri aktivna dana počevši od četvrtka 24. rujna kada će se polaznici okupiti u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani GKZD na uvodu i dogovoru oko izvedbe radionice snimanjem na terenu te finalne obrade fotografija. Tematski bit će govora o dvije teme - uličnim portretima i ljudima u odnosu na urbani prostor je svjetlu i sjeni kod promišljanja crno bijelog kadra. Prijaviti se možete putem online obrasca.

Zbog specifičnosti radionice i epidemiloških mjera prima se 10 polaznika, svih dobnih skupina, a uz osnovno znanje fotografiranja nužno je ponijeti svoju opremu.

Aleksandar Bonačić živi i radi u Zadru. Fotografijom se aktivno bavi 20- tak godina što je rezultiralo s osamnaest samostalnih i preko dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je, između ostalih, likovne udruge "Zadart" i foto grupe "5.exe" čiji je i pokretač te redovno izlaže na zajedničkim izložbama.