Iz Kazališta lutaka Zadar najavljena je nova sezona za koju su spremni i koju su prilagodili epidemiološkim uvjetima, te očekuju odaziv male i velike publike. Sezonu će ove nedjelje otvoriti kao i godinama do sada Crvenkapica, a uz predstave nedjeljom, novi su termini subota u 11 i srijeda u 18 sati. 

- Obnovili smo male predstave koje će se moći igrati u dvorištu pod lipom i u sv. Dominka, te dvorani s 200 mjesta gdje je sigurnih 50 za publiku, navela je ravnateljica Iris Pavić Tumpa.

Članovi lutkarskog ansambla, prema njezinim riječima, vrijedno rade, dok su glumci Anđela Ćurković Petković i Jure Aras potvrdili kako su željni publike. U Kazalištu lutaka su najsigurniji, a kako su epidemiolozi zabranili dolazak djece iz vrtića i osnovnih škola, oni su spremni otići njima.

- Prilagodljivi smo, možemo izvoditi predstave u dvorištima i predvorjima, istaknula je ravnateljica Kazališta lutaka.

Iris Pavić Tumpa najavila je pet premijera. Uz tri lutkarske bit će to dvije propovjednog kazališta. Uz Malu sirenu i Miševi i mačke naglavačke, Ana Prohić će postaviti koloplet Ezopovih basni pod nazivom Zezo. Teatrologinja i redateljica Morana Dolenc pripremit će u zadarskom kazalištu Vrlo gladnu gusjenicu za ožujak 2021. godine. Umjesto prošlog proljeća, u travnju 2021. godine planira se premijera predstave Oto i Valentina za koju će režiju potpisati glumica Gabrijela Meštrović Maštruko.

Iz radionica Donatela spremna je Mala čarobnica koja će online biti prikazana na festivalu u Rijeci, Za sad je izvjesno gostovanje s Vlakom u snijegu na Malom Maruliću te Pazi što govoriš na festivalu u Čakovcu. Moguće su gostovanja i na PIF u Zagrebu, međunarodnom lutkarskom festivalu, ali je sigurno kako zadarski lutkari neće putovati na festivale u Ukrajini i Kijevu, gdje su bili pozvani.

Iz Izraela se vratila njihova izložba lutaka i scenografija, otvorena u srpnju prošle godine, a koja je zbog korone zatvorena prije vremena. Jedinstven međunarodni festival lutkarskih minijutara Mediteraneo iz istog razloga je otkazan, a održat će se dogodine krajem lipnja, nada se ravnateljica Kazališta lutaka.