Zadnjeg festivalskog dana, nakon što je publika imala priliku pogledati sve filmove, proglašeni su dobitnici Betina Film Festivala u sedam kategorija te dodijeljeno sedam posebnih priznanja. Nagrade su dodijeljene na jednoj od novih festivalskih lokaciji Kino Rivi uz sail-in kino.

Glavna nagrada hrvatskih kategorija je "Kalafat" i ona odlazi upravo u ruke vođama autorskih timova - redateljima kao predvodnicima autorskog pečata. Posebna priznanja dodjeljuju se drugo plasiranim filmovima po stručnom mišljenju žirija, a ove godine zbog izvrsnosti filmova mladih autora posebna priznanja su uz redatelja kao autora filma dodijeljena i glavnoj kameri te dramaturgiji - za rad na filmu.

Najbolji kratkometražni hrvatski igrani film:
Slice of life r. Luka Hrgović i Dino Julius
"Ovo nam je prva festivalska nagrada u Hrvatskoj te ujedno i hrvatska premijera filma nakon Tokija, Los Angelesa, Berlina i španjolskih filmskih festivala tako da smo jako sretni što je upravo naš film osvojio nagradu i jako smo počašćeni odlukom žirija." Luka Hrgović i Dino Julius.

Komentar žirija: Produkcijski gledano mini masterpiece i svojevrstan hommage žanru.

Posebno priznanje osvaja "Groblje slonova" r. Filip Mojzeš.

Najbolji kratkometražni hrvatski igrani film mladog autora:
Južno voće/ Summer fruits r. Josip Lukić
"Pozdrav veliki Betina Film festivalu i žiriju koji je nagradio film. Polaskan sam jer su me prepoznali kao mladog autora i to će me još dugo držati. Hvala puno i nadam se da će doći bolja vremena pa ćemo se i uživo družiti." Josip Lukić.

Redatelj je tijekom festivala napunio 36 godina i stoga smo sretni što mu je u zadnjim trenucima dodijeljena upravo ova nagrada iako ne sumnjamo kako ćemo ponovno gledati autorova ostvarenja u nekim drugim kategorijama.

Komentar žirija: Film sirovih emocija i realistične glume.

Upravo je ova kategorija bila najneizvjesnija i po ocjenama žirija drugo rangirani filmovi izjednačeni, te su s obzirom na izvrsnost filmova dodijeljena i posebna priznanja ne samo redatelju već i osobama na filmu. Mladi autor Jakov Nola ostvario je dva posebna priznanja za rad na režiji i scenarij. Posebna priznanja su kako slijedi:

Druker, r. Rino Barbir za režiju te za kinematografiju Tomislav Sutlar
Kućica, r. Jakov Nola za režiju i za dramaturgiju

Nagradu za film Kućica preuzeo je producent filma Danijel Popović koji je izrazio veliko zadovoljstvo za ovo priznanje:

"U ime cijele ekipe i osobno sam presretan što je film prepoznat i priznat na vašem festivalu. Ovo je druga nagrada u tjedan dana za film koji je tek nedavno započeo svoj festivalski život i publika i struka prepoznaje film iza kojeg stoji velik trud. Festivali su se vratili na svoje i Kućica je imala lijepi ljetni put što se tiče filmskih festivala i nadamo se kako će se tako i nastaviti u budućnosti."

Najbolji kratkometražni hrvatski dokumentarni film:
Izlazite li vanka?, r. Ines Jokoš
Redateljica se putem videa zahvalila žiriju na nagradi i rekla kako joj je žao što nije u mogućnosti prisustvovati na zatvaranju festivala, te presretna što je publika odlično reagirala na njen film.

Komentar žirija: Intimna freska iz života dvoje napuštenih i izgubljenih duša

Posebno priznanje za režiju dodijeljeno je filmu Još jedan odlazak, r. Renata Poljak

Najbolji kratkometražni hrvatski dokumentarni film mladog autora:
Glava u balunu, r. Mladen Stanić:
"Jako sam sretan i zadovoljan u ime cijele ekipe što smo osvojili nagradu i što je žiri prepoznao film. Tko god je odrastao u Splitu u jednom trenutku našao se u takvom okruženju, igrao je nogomet i sjedio na zidiću i sudjelovao u takvim pričama. Nisam želio raditi film koji govori je li to u redu ili ne - to je film o zidiću, jer u Dalmaciji nema kafića bez zidića. Film je ove godine krenuo na filmske festivale i drago nam je što smo osvojili betinskog Kalafata za najbolji dokumentarni film mladog autora i nadamo se kako će ih biti i ubuduće."

Komentar žirija: Direktan i neuvijen pogled na suvremena stajališta mladih.

Posebno priznanje osvaja "Mila" redatelja Karla Voriha.

Najbolji kratkometražni međunarodni igrani film:
Naljepnica/Sticker r. Georgi M. Unkovski (Makedonija)

Komentar žirija: Crno humorni prikaz začaranog kruga balkanskog apsurda.

Najbolji kratkometražni međunarodni dokumentarni film:
Vidim u mraku, r. Lana Bregar (Slovenija)

Komentar žirija: Dirljivi dokumentarac o potrebi za svjetlom u najvećem mraku.

Najbolji animirani film:
Dječak i Planina, r. Santiago Aguilera i Gabriel Monreal (Čile)

Komentar žirija: Inspirativna priča o neutaživoj želji za ostvarivanjem životne strasti.

Direktor festivala, Frane Bilić zahvalio svim pokroviteljima, partnerima i sponzorima koji su ostali uz festival i ove godine te se svim autorima koji su prijavljivali svoja ostvarenja na festival te čestitao dobitnicima nagrada.

U utrci za festivalsku nagradu 3. Izdanja Betina Film festivala čestitamo svim pobjednicima i veselimo se novim filmskim avanturama!