Danas se u atriju Kneževe palače s početkom u 12 sati otvorila izložba „Volim svoju županiju". Ondje su postavljeni najbolji radovi pristigli na ovogodišnji natječaj na koji je prijavljeno gotovo 3000 fotografija.

Riječ je o izložbi kojom Hrvatska zajednica županija potiče sve ljubitelje fotografije da na jedinstven način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze te da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive. Petu godinu zaredom, izložba najboljih fotografija „Volim svoju županiju" krenula je na putovanje po Hrvatskoj kako bi na jednom mjestu predstavila ljepote svih krajeva Lijepe Naše. 

Podsjetimo, natječaj je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je četveročlani stručni žiri na čijem je čelu i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Morana Kiš iz Međimurske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Nikša Miletić iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Odlukom žirija, nagradu za najbolju fotografiju natječaja odnio je Ivan Kovačić, fotografijom „Čarolija u bijelom" iz Zagrebačke županije. Drugo mjesto pripalo je Željku Caru i fotografiji „Proljeće" iz Koprivničko križevačke županije. Treće mjesto pripalo je Danijelu Hrominu, čija fotografija „Puntamika... zajedno u zalazu" predstavlja Zadarsku županiju.

Virtualno vas u Kneževu palaču vodi naš fotoreporter Saša Čuka koji je zabilježio otvorenje izložbe!