Završen su 60. Glazbene večeri u sv. Donatu s posvetom maestru Pavlu Dešpalju koji je osnovao Muzičke večeri u sv. Donatu kao i Zadarski komorni orkestar. Prvi koncert održan je 14. kolovoza 1961. godine po ravnanjem Pavla Dešpalj koji kao ni  ostali poznati  članovi te glazbene obitelji, Maja i Valter, nisu zbog zdravlja i godina mogli biti na slavljeničkom koncertu (tek sin Maje Dešpalj Begović  kao dugogodišnji član  ZKO).

Podsjetnik na taj koncert prošao je u znaku korone kao i cijele Glazbene večeri. Umjesto u crkvi sv. Donata, koncerti su održavani u nekadašnjoj crkvi sv. Nikole jer je veće s obzirom na epidemiloške mjere. Bez obzira što organizatori ukazuju na akustiku tog prostora, on je naprimjeren i podsjeća na to da Zadar nema odgovarajuće ljetne pozornice. U Stratagiji razvoja kulture, ona nije ni predviđena nego nova koncertna dvorana koja je za sada znanstvena fantastika.

Na obljetničkom koncertu dirigenet Ivan Hut bio je "mokar od glave do pete". Vruće je u sv. Nikole ne samo za  publiku i glazbenike kojima je dodatna muka uštimavanje žićanih istrumenta. Zdanje sv. Nikole idućeg ljeta bit će pretvoren u gradilište novog sadržaja u sklopu EU projektu Centra za podvodu arheologiju.
Nadamo se da neće biti epidemioloških mjera, jer je u protivnom pitanje gdje će se održavati 61. Glazbene večeri u sv. Donatu.

Publika je ostala zakinuta i za dva koncerta, koja nisu održana jer izvođači nisu mogli zbog korone doputovati, tako nam je rekla Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda koji je bio producent Večeri. Koncerte, koji službeno nisu otkazani za javnost, trebao je održati ruski pijanist Andrej Gugnin koji živi u Zagrebu. U Zadar iz istog razloga nije mogao doputovati niti jedan od trojice članova gitarskog trija Elogio s vrsnim Petritu Ceku, navodi se iz Koncertnog ureda. Na Glazbenim večerima bilo  je osam od 10 predviđenih koncerata, baziranih uglavnom na "zadarskim snagama".

Najveći trošak je bio nastup Simfonijskog orkestra HRT-a koji je postao stalni izvođač, a ove godine su imali malo duži angažman. Koliko je koštao novi vizualni identitet, specijalno napravljen za 60. Glazbene večeri u sv. Donatu, to javnosti također nije obznanjeno.