Radionice edukativne platforme STREAM Zadar za profesionalne plesače u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla nastavljene su praksom istraživanja pokreta Aleksandre Janeve Imfeld. 

Od od 11. do 15. kolovoza polaznici su stekli saznanje o metodi koja prepoznaje i nastoji izbjegavati uobičajenu organizaciju, ritam, navike i slijed naše improvizacije te tako iznova pokreće tijelo na neočekivan način. Tijelo se koristiti kao prostor, a „točka" kao njezin „autor" unutar tog praznog prostora. Radilo se na istraživanju jednostavnih ideja o promjeni fokusa iz dijelova tijela kao onih iz kojih kreće pokret, do onih preciznih točki koje se nalaze bilo gdje unutar tijela koje zaista iniciraju taj isti pokret. Koriste se razne vježbe koje služe za stjecanje povjerenja za donošenje odluka o točnom trenutku. Fokus je na promatranju donesenih odluka, komponiranju i odlučivanju o tome što slijedi, ne promatrajući pritom ništa kao pogrešnu odluku. Ključan doprinos daljnjim impulsima jest razumijevanje vrlo brzog aller-retoura, odnosno odnosa između odluka koje tijelo donese i povratne informacije koju nam ono šalje.

U nedjelju, 16. pa do 19. kolovoza, radionicu Principi sigurnog pokreta voditi će zadarskoj javnosti dobro poznat kineziolog Grgur Kovačić, trenutno na Postdiplomskom doktorskom studiju kineziologije gdje se bavi istraživanjem u području kineziterapije i motoričke kontrole. Do sada je predavao i objavljivao znanstvene radove na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama u području koneziologije i kineziterapije. Zbog iznimnog interesa u području rehabilitacije ozljeda i bolnih stanja upisuje Hrvatsku akademiju osteopatije, a dodatno se educira na prestižnim međunarodnim tečajevima i seminarima u području rehabilitacije (NeuroKinetic Therapy® master practitioner, P-DTR, ANF Therapy®, Emmett Therapies i dr.). Suosničač je centra za sportsku pripremu Proprio Centar u Zadru, gdje radi kao kinezioterapeut i direktor. Počasni je član Zadarskog plesnog ansambla s kojim je do sada imao desetke nastupa.

Ovo je deveta po redu platforma edukativnih radionica STREAM Zadar koja u ljetnim mjesecima obogaćuju i turističku ponudu grada Zadra. Zadar u ovo doba postaje kulturna destinacija za sve ljubitelje plesne umjetnosti, a naročito povezivanjem profesionalnih radionica sa festivalom Monoplay koji krajem kolovoza dovodi renomirane izvedbene umjetnike u grad. Platformu podržava gradski Ured za kulturu, Ministarstvo kulture RH i Zaklada kultura nova, te Sportski centar Višnjik.