Dječji dramski kamp "Regoč" u sklopu kojega su četiri voditeljice zajedno s 12-ero djece u samo 7 dana napravili multimedijalnu predstavu Regoč u kojoj je bilo i glume i plesa i repanja i pjevanja i lutkarenja i snimanja i montiranja, završio je uz ovacije publike 10. 8., na Dan Sv. Lovre u Kalima.

Tjedan se nastavlja  izvedbom lutkarsko-glazbene predstave za djecu "Tonko i muore" koja je vezana uz mjesto Kali ne samo temom, već i uplitanjem glazbene i jezične baštine mjesta Kali u samu srž predstave. Priča je to o dječaku Tonku koji živi okružen planinama te nikada nije bio na moru. Tek kada se popne na vrh planine vidi more, modro i daleko, koje budi njegovu maštu. Kada padne noć, granice koje mu postavlja stvarnost u snovima nestaju. Tonkov krevet pretvara se u brod i on postaje mali od mora i palube - pravi moreplovac. Predstava je osmišljena prema romanu Jože Horvata "Svjetionik", a nastala je u suradnji udruge Kamene babe i Lutkarskog ekspeimentalnog teatra Let. Predstava će biti izvedena 14.8. u 20h u prostoru obrta Uarti, na adresi Ul. Milene Rakvin Mišlov 1, u Kalima.

Lutkarica Marta Banić održat će lutkarsku radionicu za djecu "Ja kao Javajka" koja će se odviti u prostorijama obrta Uarti 18. 8. od 10-11h i 19. 8. od 10-11.30h. Na radionici će djeca upoznati tradicionalne štapne lutke - javajke te kako ih izraditi i animirati. Inspiraciju će potražiti u mitovima, radovima Paul Kleea, modernizmu, ljepilu i papiru, šarenim tkaninama i našim maštama.

Za kraj ljetnog programa obrta "Uarti" očekuju nas dvije vokalne radionice: Vokalna tradicija Bukovice i Ravnih Kotara (21-23.8.) pod vodstvom pjevačice Barbare Majnarić i radionica "Pjesme Mediterana" pod vodstvom pjevačice Marte Kolega (29-30.8.).