U petak 7. kolovoza u večernjim satima u Perušiću ispred kapele Sv. Jure održana je 12. Večer duhovne poezije. Pred mnoštvom pjesnika i autora te posjetitelja i ovaj novi susret na tom prekrasnom mjestu podsjetio je kako moć poezije ne smije oslabiti, a osobito ako je obojana i uljepšana onim dubokim, produhovljenim i časnim.

Dokazali su to i na najbolji mogući način pokazali i sami pjesnici koji su u tu prigodu pohodili Perušić sa svih strana iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Trebali su doći i pjesnici iz DHK Herceg Bosne iz Mostara, no zbog sveukupne epidemiloške situacije opravdali su svoj nedolazak.

No zato je njih 15 okupljenih pjesnikinja i pjesnika pokazalo kako duhovna peozija osvaja svojom ljepotom. Redom su po dvije svoje duhovne poezije čitali: Mladen Baraba iz Paljuva, domaćin i inicijator i organizator svih ovih perušičkih većeri Branko Antunović, Pažanka Ankica Čepula Vučetić, Zlatka Franković iz Splita, Slavko Klapan-Ćave iz Pridrage, Vlatko Majić iz Paga, Ana Ojdanić iz Kljaka kraj Drniša, Sylvia Perović s boravištem u Parizu, Jela Skazlić iz Poličnika, Kninjanka Veronika Stanić Tomić, njezini sugrađani Ante Nadomir Tadić Šutra i Fabijan Lovrić, Milka-Dijana Varvodić iz Splita, Rada Vrančić iz Biograda na moru i don Jure Zubović, virski župnik, koji je ujedno prije početka programa interpretiranja duhovne poezije u obližnjoj crkvi Uznesenja BDM predvodio svetu misu. U dva je navrata nastupila i violinistica Ivana Barješić iz Poličnika, odsviravši dvije prekrasne numere.

12.Večer duhovne poezije u Perušiću organizirali su Župa Perušić, Gradska knjižnica Benkovac, TZ Ravni kotari i već spomenuti Branko Antunović koji svojom pozitivnom energijom i dobrom voljom već 12 godina prkosi ovom neizmjernom ljepotom koja krasi duhovni izričaj, okupljajući pjesnike i autore iz svih krajeva Lijepe naše, ali i izvan naših granica. Na tome mu uistinu treba iskreno čestitati. On je ujedno na kraju i zahvalio svim sudionicima i suorganizatorima, kao i onima koji su pružili svesrdnu pomoć u organizaciji i održavanju ovoga susreta. Sve se to događalo pod pokroviteljstvom Grada Benkovca u čije je ime sve pjesnike i posjetitelje biranim riječima pozdravio dogradonačelnik Tomislav Klarica.

Oduševljenje nisu krili niti sami sudionici među kojima je bilo i debitanata, pjesnika koji se amaterski bave pisanjem poezije, ali i profesionalnih autora koji su na poseban način pokazali svoju kreativnost. Na kraju je domaćin svima uručio posebne zahvalnice i poklone za sudjelovanje na ovogodišnjoj Večeri duhovne poezije. Upriličen je i domjenak na samom mjestu održavanja programa koji su pripremile mještanke i mještani Perušića, a posebno čašćenje priredio je Branko Antunović u varoši Guzića u ˝avliji˝ njegovog ćaće pod starom murvom. Sve u svemu, i ovo je bila jedna predivna večer u Perušiću koja po svemu sudeći nezaustavljivo krči dalje put svoje bogate tradicije.