U programu 60. Glazbenih večeri u Sv. Donatu u utorak nastupa ansambl Sorgo u kojem sviraju glazbenici iz Zadra. Uz  orguljaša Mihovila Buturića i violinisticu Anu Ivanov,  članovi Sorga su violončelistica Iva Ilakovac te oboistica Dunja Čolić i Zagreba  i violinist Martin Krpan. Sorgo je počeo je djelovati 2013. godine. Još kao studenti, članovi toga ansambla stasavali su na nastavi komorne glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Laure Vadjon.

U utorak, 28. srpnja s početkom u 21 sat u crkvi sv. Mihovila, predstavit će se djelima Bacha, Telemanna, Haydna i Mozarta. Program je to koji svjedoči kako granice između povijesnih razdoblja u umjetnosti - u ovom slučaju baroka i klasike - nisu bile oštre kao što to se to danas, radi orijentacije, uči.

Nakon duljega vremena crkva sv. Mihovila iz 14. stoljeća, na mjestu koje Zadrani tradicionalno zovu Četiri kantuna, bit će jedan od koncertnih prostora Večeri. Uz njezino pročelje prigrađeno je pjevalište s najstarijim orguljama u Zadru, koje potječu iz kruga glasovitoga graditelja Petra Nakića i, prema indicijama, graditelj bi mogao biti fra Šimun Lapčić. Orgulje je 1990. godine restaurirala tvrtka Heferer iz Zagreba.