Udruga U Pokretu poziva na inicijalno okupljanje Platforme za Kino u sklopu projekta K.IN.O. - Centar za Kulturu, Inovaciju i Obrazovanje 31. srpnja u 19:00 sati u kino dvorani Sv. Filip i Jakov.

Jedan od ciljeva projekta je izrada modela sudioničkog upravljanja za budući društveno-kulturni centar u filipjanskom kinu.

Stoga je na sastancima radne skupine izrađen prijedlog za osnivanje neformalne platforme korisnika kina pod naslovom „Platforma za kino".

Svrha platforme je usklađivanje interesa korisnika kina s lokalnom samoupravom te pružiti mjesto suradnje svima koji žele koristiti kino, bilo za održavanje radionica, društvenih programa, manifestacija ili druženja.

Neformalnoj platformi će se moći pridružiti udruge, umjetničke organizacije, institucije i pojedinci.

Kroz model suradnje predstavnika Platforme za Kino i Općine Sv. Filip i Jakov cilj je osigurati kvalitetan rad Kina kao društveno-kulturnog centra koji će biti usmjeren na potrebe građana Općine Sv. Filip i Jakov.

Na ovom okupljanju izložit će se što neformalna platforma može a zajedno ćemo odlučiti što ona hoće. Moderator okupljanja je Teodor Celakoski iz Zagreba.

Ova aktivnost ujedno je osmi sastanak radne skupine, za izradu strategije za uspostavu modela sudioničkog upravljanja u kulturi, u sklopu projekta K.IN.O.