Udruga za kulturu i umjetnost „U Pokretu" nastavlja s aktivnostima radne skupine za izradu strategije za uspostavu modela sudioničkog upravljanja u kulturi, u sklopu projekta „KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje". Do sada je održano ukupno šest sastanka, a idući tjedan na rasporedu je 7. sastanak koji če se održati u četvrtak, 30. srpnja u 10:00 sati. Sastanci se održavaju u KINU Sv. Filip i Jakov, Ulica Ivana Danila 9, 23217 Sv. Filip i Jakov. 

Radni sastanci imaju za cilj, izradu strategije i uspostave sudioničkog modela upravljanja KINO-m kroz javno-civilno partnerstvo, uz suradnju svih dionika društva. Prvi koraci u izradi modela napravljeni su na već održanoj "Edukaciji o sudioničkom upravljanju u kulturi i uključivanju lokalne zajednice u upravljanje u kulturi", na kojoj su na primjerima iz Hrvatske pokazani različiti oblici civilno-javnih partnerstava u upravljanju javnom infrastrukturom, a na kojoj je i započeta izrada modela zajedničkog upravljanja Kinom.

Edukaciju je osmislio i moderirao Teodor Celakoski, ujedno i moderator svih osam sastanaka radne skupine.

Projekt „KINO - Centar za Kulturu, Inovaciju i Obrazovanje", s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru - potpora razvoju javno - civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost "U Pokretu", uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov te Zajednice udruga "Centar nezavisne kulture", koja je ujedno i provoditelj projekta.
Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO - Centar za Kulturu, Inovacije i Obrazovanje.