U subotu, 25. srpnja u crkvi sv. Nikole s početkom u 21 sat održat će se četvrti po redu koncert 60. Glazbenih večeri u Sv. Donatu. Nastupit će Ženski zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija.

Zbor Hrvatske radiotelevizije djeluje još od četrdesetih godina prošloga stoljeća, a u svojem radu osobito njeguje izvedbe djela domaćih autora. U Zadar donosi duhovno putovanje morem kroz skladbe Igora Kuljerića, Claudea Debussyja i Petra Bergama. Kuljerićevo djelo priziva more oko njegove voljene Silbe, a Debussyjevo odiše impresionističkim doživljajem zvuka zvonjave Angelusa. U tom trolistu slušat ćemo i ulomke iz zbirke madrigala Splićanina Petra Bergama.

Od sezone 2017./2018. Zbor HRT-a, kao šef dirigent, predvodi maestro Tomislav Fačini, iz čije je bogate biografije za Zadar osobito važan podatak da je od 2005. do 2009. godine bio umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri u Sv. Donatu.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna prodaju se na info pultu Kneževe palače svakim danom od 11 do 13 sati i od 19 do 21 sat, kao i na Internetu.